Pers

PERSBERICHTEN

Matthäus-Passion J.S. Bach 24 maart 2018
Westerkerk Amsterdam
(Baarnsche Courant)

Zaterdag 20 september 2014, 20.15 uur
EindeZomerConcert
Het Oude Kerkje, Kortenhoef

Zaterdag 20 september geeft Vocaal Ensemble Fioretto o.l.v Thijs Kramer voor de 10e keer een EindeZomerConcert in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef. Het programma voor dit inmiddels traditionele concert kenmerkt zich door prachtige composities voor koor, orgel, piano en diverse solo-instrumenten, uit uiteenlopende tijden en stijlen.

Dit jaar staan op het programma o.a. de Missa Festiva van Alexander Gretchaninoff, wiens 150ste geboortedag dit jaar gevierd wordt, The Voice of Freedom van Anton Rubinstein en Tanz und Vilja-Lied uit ‘Die lustige Witwe’ van Franz Lehár.

Uitvoerenden zijn Elma van den Dool (sopraan), Wybe Kooijmans (orgel, piano), Thijs Kramer (piano en algehele leiding) en Vocaal Ensemble Fioretto.

Kaarten à € 12,50 zijn te koop via het secretariaat tel: 035 624 65 24, e-mail: st.fioretto@planet.nl. en voor aanvang van het concert.

________________________________________________________________________________________________

Artikel 4 mei

Recensie MP 2014a

Prachtig jubileumconcert Muziekpromotie (14 april 2012)foto01
NIJKERK – In een volle Kruiskerk werd zaterdagavond door het grote Vocaal Ensemble Fioretto en het RBO Sinfonia bij de eerste welluidende noten meteen de toon gezet voor een mooi concert. De solisten Elma van den Dool, Marieke Koster, Falco van Loon en Bas Kuijlenburg zongen hun partijen met overgave. Uitgevoerd werden delen uit de Vesperae solennes de confessore, het Requiem en het Ave Verum van W.A. Mozart alsmede van D. Pérez het bekende Tenebrae factae sunt. Zachte subtiele gedeelten wisselden af met indringende koorzang en sterke orkestbegeleiding. Het Laudate Dominium van Mozart uit de Vesperae is een van de ontroerendste aria’s van de jong gestorven componist. Ook dirigent Thijs Kramer had een aandeel in het Requiem; het Dies Irae eindigt met het Amen, dat naar Mozarts schets door Kramer werd ingevuld. Mozart stierf immers nog voordat hij zijn Requiem in opdracht van Graf Franz Walsegg zu Stuppach had voltooid.

Stichting Muziek Promotie Nijkerk rondde met dit concert een succesvol jubileumjaar af.

NAARDEN 2e kerstdag
(Naarder Koerier, 30 december 2010)
foto naarden 2010
Geen Naardense kerst zonder het jaarlijkse concert in de Grote Kerk. Het Vocaal Ensemble Fioretto onder leiding van Thijs Kramer zorgde met medewerking van organist Wybe Kooijmans voor een sfeervolle tweede kerstdag in hartje Vesting.
(Foto: Bob Awick)